Wat hebben wij van Trimsalon Diva u te bieden
BEHANDELINGEN VOOR UW KAT
Heeft u een kat met (veel) klitten, los haar, die zichzelf niet meer goed kan wassen door de lange haren, of zichzelf simpelweg niet goed laat borstelen thuis? Hiervoor kunt u bij trimsalon diva terecht!

Bij ons wordt uw kat op professionele wijze ontdaan van zijn of haar losse haren en klitten. Katten die bij ons getrimd worden gaan NIET ONDER NARCOSE OF ANDERE VERDOVENDE EN/OF KALMERINGS MIDDELEN! Wij streven er naar om uw kat zo rustig en stressvrij mogelijk te trimmen. Alle rassen zijn welkom van Mainecoon, Perzische kat, Britse langhaar, Noorse boskat tot Europese korthaar, Exotic, Britse korthaar en huis, tuin en keuken katten.

Het verbaast u nog hoeveel katten rustig liggen te genieten van een lekkere borstel- en knipbeurt! Eerst bespreken we uw wensen en controleer ik de conditie van de huid en vacht van uw kat. Daarna worden de nagels van uw kat geknipt, dit i.v.m. eventuele onverwachts uithalen. Wij streven ernaar uw kat niet onnodig te scheren tenzij "medisch gezien" noodzakelijk.
Ontwollen en borstelen
Afhankelijk van de conditie van de vacht en huid,  gaan we de losse wolharen, die in de vacht blijven hangen en klitten en haarballen kunnen veroorzaken, verwijderen met professionele kammen, borstels en wol-harken. Door middel van speciale borstel technieken komen alle loszittende haren uit de vacht los. Dit kan u een hoop stofzuigen schelen in huis en u hoeft de kat een stuk minder vaak te borstelen thuis en uw kat kan zich gemakkelijker zelf bijhouden met schoonlikken van de vacht.  Deze borstel techniek gebeurt uiteraard geheel pijnloos.

Scheren
Minder pijnloos zijn klitten in de vacht, welke erg kunnen trekken aan de huid en continue irritatie kunnen veroorzaken. Veel voorkomende plekken waar snel klitvorming kan voorkomen zijn de oksels, buik, liezen en broek. Ook deze kunnen wij geheel pijnloos verwijderen met een tondeuse zonder dat uw kat in zijn geheel kort moet. Echter kan het voorkomen dat over de gehele lichaam klitten zitten, uw kat wordt in dat geval wel geheel geschoren.

Knippen
Tot slot kunnen wij, indien gewenst, de lange haren nog inkorten met een schaar (denk aan kraag en broek).

Wassen
Nadat we alle klitten en losse haren verwijderd hebben kunt u er nog voor kiezen om uw kat op professionele wijze te laten wassen en drogen met een geschikte shampoo afgestemd op de huid en vacht van uw kat, welke dier-  en milieu vriendelijk zijn, en zachte föhn om uw kat, zonder al te veel lawaai, te drogen.

Let op!! 
Heeft uw kat de trimbehandeling NIET stressvrij ondergaan, doordat hij of zij het allemaal erg spannend heeft ervaren, dan zullen wij uw kat ook NIET wassen. De trimbehandeling moet uiteraard voor ons, u en uw kat een plezierige ervaring zijn.
BEHANDELINGEN VOOR UW HOND
Als baasje bent u dag in dag uit bezig met uw maatje, wandelen, eten en drinken geven, spelen, en niet te vergeten het onderhoud van zijn of haar vacht. Het liefst dagelijks, en dan uiteraard met de juiste borstel en/of kam. Bij ons kunt u terecht voor adviezen en het kopen van een geschikte borstel of kam voor uw hondje, maar ook shampoos en conditioners. Voor bijna elke hond is een bezoek aan de trimsalon aan te raden, alle rassen zijn bij ons welkom van Shih tzu, lhasa apso, Boomer, Chihuahua, tot Goldendoodle, Labradoodle, Tibetaanse terier, Schnauzer, Bouvier, Poedel, maar ook zeer grote rassen zoals de Berner sennen zijn bij ons welkom!

Welke trimbeurten we geven is afhankelijk van het soort vacht van uw hond, maar onder trimmen verstaan wij:

Scheren
Hierbij wordt in veel gevallen gedacht aan een hond die met de tondeuse van top tot teen kaalgeschoren wordt. Toch hoeft u hier niet meteen aan te denken, aangezien wij met speciale opzetkammen werken die de vacht tot wel 50 mm kunnen laten staan waardoor de vacht van uw hond optimaal behouden wordt en uw hond zelfs een puppylook geeft! U en uw hond kunnen hiermee ook in de winter genieten van een mooie puppylook en uw hond zal nog genoeg haar op zijn/haar lichaam hebben staan om optimaal beschermd te zijn tegen de kou, en in de zomer tegen de felle zon. Kijk op de facebook pagina voor foto’s van honden die geschoren zijn met opzetkammen.

Knippen/effileren
Knippen wordt gedaan op honden met een stevige krulvacht zoals de poedel en de Bichon frisé. Met een rechte schaar wordt uw hond helemaal in het model van de ras-standaard geknipt. Dit geeft een strak resultaat waardoor uw hond er als een diva bij loopt! Effileren wordt gedaan met een enkel getande schaar waarbij aan 1 kant gekartelde tanden zitten die uw hond een pluizig en natuurlijk uitziende effect geven. Denk hierbij aan een Shih tzu in puppylook. Voor foto’s van geknipte of geëffileerde vachten kunt u kijken op de onze Facebook pagina.

Plukken/strippen
Plukken of strippen wordt gedaan bij ruwharige vachten zoals die van de teckel, Cairn terriër, Airedale terriër, ruwharige Jack Russel en overige honden met een ruwharige vacht. hierbij wordt de dode boven vacht van de hond er met duim en wijsvinger voorzichtig uitgehaald zodat er ruimte in het haarzakje komt om nieuwe haren te ontwikkelen. Laat u dit niet doen bestaat er de kans dat uw hond risico loopt op jeuk en huid irritatie waardoor de hond zijn/haar huid kapot bijt met een dierenarts bezoekje als gevolg. Wilt u uw hond laten plukken maar u wilt zijn ruige look niet kwijt? Dan kunt u kiezen voor strippen. Hierbij wordt als het ware een 3e vacht gecreëerd (1 ondervacht, 2 bovenvachten) zodat alleen de langste doden haren eruit gehaald worden en uw hond zijn ruwharige look behoud. Spaniëls, Setters, Retrievers  en honden met een soortgelijke vacht worden ook geplukt. Alleen hierbij wordt het overgroeide onderwol, die uit de boven vacht steekt met duim en wijsvinger geplukt zodat uw hond weer een mooie strak aansluitende vacht krijgt en waarbij de vachtkleur weer optimaal naar boven komt.

Ontwollen/bad-blaas behandeling
Berner Sennenhonden, Chow-chows, Husky’s of poolachtige en keesachtige honden met een soortgelijke vacht worden ontwolt. Op het moment van verharen kan de hond erg veel last hebben van jeuk. Ook de vele plukken losse haren die de hond achterlaat in huis kan voor ergernissen en veel stofzuigen zorgen. U kunt er dan voor kiezen om uw hond bij ons te laten ontwollen. door middel van een was-week- en blaas methode worden alle losse en dode haren verwijderd. Uw hond wordt dan met geschikte shampoo gewassen en daarna geblazen met een speciale vachtblazer die alle losse haren uit de vacht blaast zonder dat hier een borstel aan te pas hoeft te komen en dus ook GEEN SCHADE aan de vacht kan brengen. Uw hond is hierdoor in een klap van al zijn/haar losse haar af en u hoeft niet meer elke dag te stofzuigen in huis. Ook is deze behandeling zeer geschikt voor herders, labradors en andere honden met een soortgelijke vacht.
Borstelen/kammen
De functie van borstelen is voornamelijk om de vacht klitvrij te houden. Ook masseren we de huid van de hond en stimuleren we de bloedsomloop. Daarnaast halen we zo het vuil, huidschilfers en dode haar uit de vacht. Tijdens de borstelbeurt kunnen we ook onregelmatigheden ontdekken zoals: parasieten, wonden, eczeem. Deze bevindingen worden uiteraard met u gedeeld en zullen wij u een advies ter behandeling en/of preventie uitbrengen. De keuze van het te gebruiken product is afhankelijk van de vachtsoort. Borstels en kammen zijn wel geschikt voor de ene soort vacht en juist weer niet voor de andere. Voor een goed advies hierover zal de fokker kunnen adviseren en anders kunnen wij u natuurlijk uit ervaring een goed advies geven. Hoe dan ook zal een hond, op enkele rassen na, verharen en moet u dus rekening houden met haren in huis. Voor meer informatie voor een geschikte borstel voor je lieve huisdier, kom gerust eens langs. Dan kan ik naar de vacht kijken en de beste borstel voor jouw huisdier aanraden.

Bij alle trimbeurten:
Direct een afspraak
plannen
Klik op de kalender voor het plannen van een afspraak in onze online agenda. Aanvullingen privacy policy agenda gebruik.

Wordt de vacht van uw hond/kat geïnspecteerd op oneffenheden en parasieten
Nagels geknipt indien nodig.
Haar uit oren verwijderd om kans op oorontsteking tegen te gaan.
Gewassen met een verantwoorde shampoo en conditioner, afgestemd op de huid en vacht
Openingstijden
Maandag 08.30 tot 17:00
Dinsdag 08.30 tot 17:00
Woensdag 08.30 tot 17:00
Donderdag 08.30 tot 17:00
Vrijdag 08:30 tot 14.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
   
Bel voor een afspraak of maak gebruik van onze online agenda.