Skip to content

Katten in de trimsalon

Elke ras(loze) kat heeft behoefte aan zijn/haar eigen specifieke vachtverzorging en de daarbij behorende trimtechnieken.  
Voor sommige katten kunnen wij uitkomst bieden. Denk hierbij aan oudere katten (met of zonder artrose), katten met overgewicht of ras specifieke katten die, vanwege hun uiterlijk, zichzelf niet goed kunnen onderhouden. Maar ook voor alle andere katten kan een trimbeurt op zijn tijd goed zijn.
Denk hierbij aan de rui periodes van voor- en najaar waarbij een kat veel haren kan verliezen of kans op klitvorming kan krijgen. Voor een apk’tje of periodieke onderhoudt kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Door verschillende kam- en borsteltechnieken, afgestemd op de behoefte van uw kat en zijn vacht, wordt deze ontdaan van viltplekken, klitten en/of losse haren. 
 
Wij hebben inmiddels 14(!) jaar ervaring met het trimmen van diverse (ras)katten en doordat wij onszelf continu blijven ontwikkelen d.m.v. vakgerichte opleidingen en cursussen, is onze professionaliteit en expertise altijd up-to date.
 
Zo hebben wij ons extra ontwikkeld in; 

Hoe gaat een trimbehandeling in zijn werk;

Alvorens de behandeling laat ik de kat even ontstressen van de reis naar de trimsalon in zijn eigen reismandje, eventueel met donker kleed eroverheen zodat de kat zich veilig voelt. Intussen bespreken we de behandeling met u door en wat er gedaan moet worden.
Uw kat wordt daarna op tafel gezet voorzien van een lekker zacht kussen om op te ligggen.
Wij trimmen katten altijd met zn 2e. Mijn collega en tevens partner maakt het de kat zo leuk mogelijk op tafel dmv natvoer en snoepjes te geven, te spelen met echte vogelveertjes (gevonden in de natuur) of een lekker matatabi stokje voor te houden en ik kan zo heel makkelijk uw kat op professionele wijze ZONDER DWANG uw kat behandelen. Vele katten ervaren de trimbehandeling op die manier als zeer prettig.
Wanneer uw kat klaar is mag hij/zij weer lekker in het mandje en bellen wij u op. 
 
Wij doen er dus alles aan om de trimbehandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
Wij werken uitsluitend kat-, vacht- en huidvriendelijk.
Dit houdt in dat wij altijd met respect voor de huid en vacht te werk gaan en nog belangrijker; met respect voor de emoties en gemoedstoestand van uw kat.
Mocht uw kat ondanks al onze goede zorgen, toch een hoog stress niveau hebben, kan er (in overleg met uw dierenarts!) met rustgevende middelen gewerkt worden zoals Gabapentine. Uiteraard kunnen wij u hierin van advies voorzien. 

U bent van harte welkom om bij de trimbehandeling aanwezig te zijn, echter hebben wij liever dat dit van tevoren gemeld wordt zodat wij extra tijd in kunnen plannen.

Zet minstens 3 dagen van tevoren de reismand neer in huis zodat ze er rustig aan kunnen wennen, leg er een lekker warm kleedje in en wat lekkere voertjes zodat de ervaring positief wordt geassocieerd. 

Laat het kleedje met eigen geur in het reismandje zitten als u de kat brengt. Dit zorgt voor vertrouwdheid.

Zorg voor een reismand die stevig en ruim is zodat de kat zich er met gemak in kan bewegen.

Gebruik een reismandje waar bij voorkeur de bovenkant af gehaald kan worden.

geef medische afwijkingen en allergieën vooraf aan ons door

Heeft u na aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Openingstijden

Maandag 8:30 – 17:00 uurDinsdag 8:30 – 17:00 uurWoensdag 8:30 – 17:00 uurDonderdag 13:00 – 21:00 uurVrijdag 8:30 – 14:00 uur (enkelt voor katten)

Adres

Trimsalon Diva
Obrechthof 322402 EC Alphen a/d Rijn
Telefoon: 0172 755 679
Email: info@trimsalondiva.nl

Copyright © 2023 Trimsalon Diva. All rights reserved.